![Petits pains aux figues Petits pains aux figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/abf0d42e3b6bb793b06bf50f2efcb08e/Derivates/a35378d5d7be7315b382e5576f0f4e48735bc0f3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 200 g de figues sèches moelleuses, coupées en quatre
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Viennoises au chocolat
2h 50 min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Pain cocotte seigle et épautre
2ч. 40 мин.
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1 godz. 50 min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Petits pains aux pépites de chocolat
4 Std. 10 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 godz. 20 min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 godz. 25 min