Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 75 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 240 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 10 g de fécule de maïs
- 55 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 citron jaune non traité
- 45 g de beurre, en morceaux
- 170 g de myrtilles
- 15 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6204 kJ / 1475 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 260 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche italienne
3h 15 min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Soda bread irlandais alias le pain paresseux
35 Min
Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette
3h 15 min
Babka choco-noisettes
2h 55min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Tarte aux poires Bourdaloue
3 Std. 10 Min
Babka pistache et fleur d'oranger
4 Std. 5 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min.