
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki leśny mech
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Babeczki szpinakowe
-
jajka2
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
erytrytolu (patrz wskazówka)160 g
-
oleju120 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki5 g
-
mąki orkiszowej, białej200 g
-
mąki orkiszowej, razowej50 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
Krem z twarogu i dekoracja
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki450 g
-
jogurtu typu greckiego70 g
-
erytrytolu (patrz wskazówka)40 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
owoce jagodowe, świeże np. maliny, borówki, poziomki, do dekoracji (ok. 200 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
217 kcal /
907.9 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
210.5 mg