Urządzenia i Akcesoria
Ciasto „ser” na prima aprilis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
2 opakowania galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g każde)
-
2 opakowania galaretki pomarańczowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g każde)
-
400 g mango, bardzo dojrzałego bez pestek, pokrojonego na kawałki (ok. 2 szt., patrz wskazówka i wariant)
-
900 g jogurtu greckiego schłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
89.9 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
650.5 kJ /
155.5 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6, TM7)
6 godz. 10 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Deska masła
10 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2 godz. 30 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Deser plaża
2 godz. 30 min
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min