
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 250 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
- 60 g cukru pudru
- 20 - 25 g likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)
- 80 g wiórków kokosowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 782.4 kJ / 187 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 99.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 godz.
Krem malinowy
20 min