Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6)

Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6)

4.7 172 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    1200 g
  • marchewki z odciętymi końcówkami
    300 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    150 g
  • pieczarek
    150 g
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, śląskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
    400 g
  • kostek boczku
    200 g
  • masło ilość do natłuszczenia, plus dodatkowa ilość zimnego masła pokrojonego w 3 mm plastry, do obłożenia (ok. 40 g)
  • białej kapusty
    2 - 3 liście
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    4 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 600 kcal / 2510.3 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 37.9 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 1425.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...