Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym

Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym

4.6 15 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Rolady drobiowe
  • 2 filety z piersi kurczaka średnie, pojedyncze
  • sól do smaku i oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do smaku i oprószenia
  • 55 g cebuli przekrojonej na pół
  • 170 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ⅓ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 170 g ryżu długoziarnistego
Sos
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 20 - 25 g mąki pszennej
  • ⅓ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. ziół prowansalskich
  • ⅔ łyżeczka chrzanu, tartego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 175.5 mg
Białko 29 g
Kalorie 1835.2 kJ / 438.6 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...