Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
½ cytryn ekologicznej
-
5 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
300 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
150 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
25 g białego wina, wytrawnego
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1733.8 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
2857.7 kJ /
683 kcal
Tłuszcz
46.4 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
22.7 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min