Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron jaune non traité
- le zeste d'une orange non traitée
- 125 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 65 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée d'anis vert en poudre
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à café de kirsch (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 298.8 kJ / 71.4 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 13.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la confiture
30min
Palmiers au sucre
1h 10min
Biscuits au citron
55min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Cake citron-thon
45min
Sablés viennois
45min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 min
Cookies aux fruits secs
50min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Petits bonshommes aux épices
1h
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6 godz. 25 min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min