Wersje kompatybilne
Mini calzones de espinafres feta e menta com molho ajvar
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ajvar
- 10 pimentos vermelhos (650 g aprox.)
- 1 - 2 beringelas cortadas ao meio (600 g aprox.)
- 5 dentes de alho
- 100 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 2 c. chá de sal
Mini calzones
- 250 g água
- 10 g mel
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 150 g farinha tipo 65
- 250 g farinha integral
- 10 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 10 g sal
Recheio
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 1 dente de alho
- 350 g espinafres baby frescos
- 1 pitada de pimenta
- 6 pés de hortelã, só as folhas
- 1 limão, só a raspa
- 100 g queijo feta esfarelado
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ humedecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 668.7 kJ / 159.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 410.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel com molho de tomate e coco
9h
Focaccia recheada
3h
Bolinhos de beterraba com dip de iogurte
1h
Molho béchamel
15min
Batatinhas crocantes de amêndoa
2h
Strudel de cogumelos, feta e espinafres
1 godz. 45 min
Focaccia com mozarela, tomate e pesto
3 Std. 20 Min
Waffles vegan de espinafres com húmus de feijão e tomate seco
30 min
Bolinhos de bacalhau recheados com azeitona
2h
Pão pita com presunto, espinafres e molho de iogurte
14 Std.
Mini galetes de cogumelos
1 godz. 45 min
Pão tibetano “Balep korkun”
1h 30min