Gratinado de queijo azul vegetariano

Gratinado de queijo azul vegetariano

4.0 9 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 doses

Składniki

  • alho
    2 dentes de
  • chalota
    1
  • azeite
    20 g
  • água
    250 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    ½ cubo de caldo de legumes
  • queijo azul Jersey blue (ver dica), cortado em pedaços
    150 g
  • farinha
    30 g
  • manteiga cortada em pedaços
    50 g
  • natas
    80 g
  • pimenta
    1 c. chá de
  • noz-moscada
    2 pitadas de
  • batata cortada em fatias finas (2-3 mm aprox.)
    500 g
  • pastinaca cortada em fatias finas (2-3 mm aprox.)
    500 g
  • batata-doce cortada em fatias finas (2-3 mm aprox.)
    500 g
  • noz em metades mais q.b. p/ decorar
    50 g
  • mel
    2 c. sopa de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 0.6 mg
Białko 17.8 g
Kalorie 3305.3 kJ / 790 kcal
Tłuszcz 42.3 g
Błonnik 14.3 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Węglowodany 90.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...