Wersje kompatybilne
Gratinado de couve-flor e ovos cozidos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 4 - 6 ovos
- 1000 g couve-flor, só os floretes
-
300
g queijo Gruyère cortado em pedaços
lub 300 g queijo cheddar cortado em pedaços - 80 g farinha de trigo
- 80 g manteiga
- 800 g leite
- ¾ - 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- ½ - ¾ pitada de noz-moscada (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2199 kJ / 526 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 563 mg
Alternatywne przepisy
Almôndegas com molho de tomate e puré de batata
45 min
Menu: Limonada "Zero waste", menu completo e crumble de fruta da época
45 min
Bacalhau ibérico: à Gomes de Sá com molho pil pil
55 Min
Menu: Cuscuz com borrego e legumes; Leite creme
1 Std. 15 Min
Esparguete à carbonara
25 min
Lasanha
1h 45min
Flãs de bacalhau
40 min
Esparguete arrabiata com atum
30 min
Estufado de peixe e marisco com arroz
30 min
Peitos de frango pizzaiola com puré de batata e aipo
1h
Ervilhas com ovos escalfados na Bimby Friend
35 min
Almôndegas com molho de tomate e massa
45 min