Focaccia fave, pancetta e pecorino

Focaccia fave, pancetta e pecorino

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 porzioni

Składniki

Impasto
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie) a piacere
  • 180 g di fave fresche sgranate
    180 g di fave surgelate, decongelate
  • 150 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di zucchero
    ½ cucchiaino di malto di orzo
  • 10 g di lievito di birra fresco
    ½ cucchiaio di lievito di birra disidratato
  • 230 g di farina di forza (manitoba)
Farcitura
  • 75 g di pecorino a scaglie
  • 25 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
  • 5 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 50 g di pancetta di maiale a fettine sottili

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1910.9 mg
Białko 41.7 g
Kalorie 4150.6 kJ / 992 kcal
Tłuszcz 46.9 g
Błonnik 10.9 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Węglowodany 103.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...