Pizzo Salentino con la gialletta

Pizzo Salentino con la gialletta

4.7 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Impasto
  • di acqua
    450 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino colmo
  • di lievito di birra fresco
    ½ cubetto
  • di farina tipo 0
    600 g
Ripieno
  • di porri a rondelle
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di mortadella a fette
    150 g
  • di olive nere denocciolate
    100 g
  • di pomodori gialli a metà
    500 g
  • di provola dolce a fette
    150 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 563 kcal / 2355 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 63.6 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...