Pizzo Salentino con la gialletta

Pizzo Salentino con la gialletta

4.7 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Impasto
  • 450 g di acqua
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco
  • 600 g di farina tipo 0
Ripieno
  • 500 g di porri a rondelle
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di mortadella a fette
  • 100 g di olive nere denocciolate
  • 500 g di pomodori gialli a metà
  • 150 g di provola dolce a fette

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 19 g
Kalorie 2355 kJ / 563 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 63.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...