Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 250 g di farina
- 125 g di zucchero
- 150 g di burro morbido
- 1 uovo
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Ripieno
- 4 - 5 mele
- 2 cucchiai di zucchero
- 2 cucchiai di granella di mandorle
- 150 g di burro morbido
- 125 g di zucchero
- 1 uovo
- 100 g di farina
- 50 g di farina di mandorle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1850.2 kJ / 442 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1u.
Zuppa inglese al forno
3 Std. 25 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1u. 45min
Torta rustica alle mandorle e agrumi
45 min
Torta di mele e nocciole
1u.
Crostata al limone
1h 15min
Torta alle albicocche con crumble
1h 50min
Crostata di ricotta e mirtilli
55min
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Strudel di mele
1h 35min
Crostata mele e cannella
1u. 20min