Crostata di mele con crema di mandorle

Crostata di mele con crema di mandorle

4.3 72 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 250 g farina
  • 125 g zucchero
  • 150 g di burro morbido
  • 1 uovo
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
Ripieno
  • 4 - 5 mele
  • 2 cucchiai zucchero
  • 2 cucchiai di granella di mandorle
  • 150 g di burro morbido
  • 125 g zucchero
  • 1 uovo
  • 100 g farina
  • 50 g di farina di mandorle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 6.7 g
Kalorie 1850.2 kJ / 442 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 53.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...