Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di zucchine a dadini (1 cm circa)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 200 g di prosciutto cotto a fettine
- 200 g di crescenza a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1918 kJ / 458 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Focaccia con salsiccia
1h 50min
Calzone
2 Std. 50 Min
Pizzette al formaggio di capra
1 Std. 35 Min
Pizza di patate alle verdure
2 Std.
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50min
Fagotto napoletano
2 godz. 15 min
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Calzoni vegetariani
1h 50min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.