Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 - 1 ½ płaskiej łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
½ - ¾ płaskiej łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka kminku, mielonego
-
½ - ¾ płaskiej łyżeczki majeranku, suszonego
-
20 - 30 g oleju20 - 30 g smalcu wieprzowego
-
350 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
250 g krojonych pomidorów, z puszki
-
500 g wody
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
100 - 120 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 - 120 g zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
-
100 - 120 g czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
690.3 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
1030.6 kJ /
246.3 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa grochowa
1 godz.
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kapuśniak
50 min
Bigos
1 godz. 30 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min