Kapuśniak

Kapuśniak

4.6 106 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g kapusty kiszonej
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 70 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu, warzywnego lub mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 - 1 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
  • 70 - 100 g kiełbasy pokrojonej w plasterki, przysmażonej
  • woda dodatkowa porcja
  • ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 szczypta kminku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 565 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 627.5 kJ / 150 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...