Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g kapusty kiszonej
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
70 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu, warzywnego lub mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 - 1 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
100 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
-
70 - 100 g kiełbasy pokrojonej w plasterki, przysmażonej
-
woda dodatkowa porcja
-
¾ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 szczypta kminku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
565 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
627.5 kJ /
150 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żurek
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Fasolka po bretońsku
13h 30min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Bigos
1h 30min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Barszcz czerwony zabielany
45min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Zupa ogórkowa
30min
Krupnik
40min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Zupa grochowa
1h