Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beringela cortada em fatias (1 cm aprox.)
- 400 g batata cortada em fatias (1 cm aprox.)
- 100 g cebola cortada em metades
- 30 g azeite
- 20 g polpa de tomate
-
600
g carne de vaca picada
lub 600 g carne de borrego picada - 150 g água
- 500 g tomate s/ casca, cortado em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta
- 1 folha de louro
- 1 tomate cortado em fatias
-
1
pimento verde cortado em tiras
lub 1 malagueta verde grande, cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1665.3 kJ / 398 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 860.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz de caldo-verde
20 min
Frango marroquino
30 min
Beringela assada com queijo de cabra - TM6
40 min
Frango marroquino com cuscuz
45 min
Sopa de noodles Tom Yum
Keine Bewertungen
Yorkshire puddings com recheio de atum e pickles da Susana Maridalho
25 min
Beringela assada com queijo de cabra - TM5
40 min
Caril de millet com frango
35 min
Curgete à bolonhesa
35 min
Salada de carne com erva-príncipe
Keine Bewertungen
Caril de frango com ananás e arroz caribenho
2 godz. 10 min
Orzo de abóbora e almôndegas de cogumelos e tomilho
1 godz. 45 min