Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g espelta descascada
- 550 g água
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 50 g azeite
- 200 g queijo feta, esfarelado
- 150 g pepino cortado em cubos
- 70 g cebola roxa cortada em lâminas
- 50 g azeitonas s/ caroço
- 10 tomate-cereja cortado em metades
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2194.8 kJ / 524.3 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 884 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Legumes salteados com molho de brócolos - TM6
30 Min
Salada de batata com legumes fermentados
93h
Cogumelos Portobello fatiados com chimichurri de abacate
30 Min
Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)
1 Std. 30 Min
Reforço energético de cúrcuma, canela e gengibre
20 Min
Queijo fresco com salmão e salsa
12h
Sopa proteica de lentilhas e feijão-preto
40 Min
Salada de beringela e pimento com cuscuz
35 Min
Cozer 500-800 g de alho-francês
35 Min
Omelete de claras com curgete
30 Min
Salada de beterraba com halloumi
15 Min
Sopa de lentilhas, grão-de-bico e kale
1 Std. 30 Min