Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g espelta descascada
- 550 g água
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 50 g azeite
- 200 g queijo feta, esfarelado
- 150 g pepino cortado em cubos
- 70 g cebola roxa cortada em lâminas
- 50 g azeitonas s/ caroço
- 10 tomate-cereja cortado em metades
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2194.8 kJ / 524.3 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 884 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de fruta light
10 dk
Salada de bulgur, feijão e atum
45min
Fruta para barrar - Morango e Baunilha
25 dk
Buddha bowl com tempeh e molho de amendoim
1h
Tacos com legumes e feijão - TM5
Brak ocen
Taça de grão-de-bico com molho de amendoim vegan
40 Min
Pasta de quark e rabanete
10 dk
Caldo de galinha com omelete de ervas
50 Min
Salada de feijão, abacate e atum
20min
Salada de frango com vinagrete de hortelã
1h
Salada com queijo de cabra e molho de caju torrado
25 dk
Salada com molho caesar vegan
40 Min