
Urządzenia i Akcesoria
Salada de bulgur, feijão e atum
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 doses
Składniki
Vinagreta
-
salsa só as folhas15 g
-
cebolinho picado10 g
-
cebola80 g
-
malagueta vermelha (opcjonalnie)½
-
azeite60 g
-
vinagre20 g
-
sumo de limão (½ unid. aprox.)20 g
Salada
-
bulgur200 g
-
água400 g
-
azeite10 g
-
sal½ c. chá de
-
feijão-encarnado cozido escorrido (ver dica)200 g
-
atum em lata, ao natural escorrido220 g
-
pepino cortado em cubos (1 cm aprox.)150 g
-
Pimenta preta moída q.b. p/ temperar
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
470 kcal /
1971 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
332 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Revista Abril 2020
34 Przepisy
Portugalia
Portugalia