Salada de bulgur, feijão e atum

Salada de bulgur, feijão e atum

4.8 78 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

Vinagreta
  • salsa só as folhas
    15 g
  • cebolinho picado
    10 g
  • cebola
    80 g
  • malagueta vermelha (opcjonalnie)
    ½
  • azeite
    60 g
  • vinagre
    20 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    20 g
Salada
  • bulgur
    200 g
  • água
    400 g
  • azeite
    10 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • atum em lata, ao natural escorrido
    220 g
  • pepino cortado em cubos (1 cm aprox.)
    150 g
  • feijão-encarnado cozido escorrido (ver dica)
    200 g
  • Pimenta q.b. p/ temperar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 332 mg
Białko 24 g
Kalorie 1971 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...