Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 300 g postas de corvina
- 200 g miolo de camarão
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 400 g curgete cortada em pedaços
- 350 g cenoura cortada em pedaços
- 4 tomates maduros
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 5 g piripíri em pó
- 30 g azeite
- Salsa fresca picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 775.2 kJ / 185.3 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 690.1 mg
Alternatywne przepisy
Pataniscas de polvo
40min
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1h 40min
Sorvete de rosé e limonada
9h
Coelho de coentrada
48h
Risoto de corvina e amêijoa
50min
Sopa de peixe e legumes
40min
Ensopado de Borrego
3 Std.
Sopa rica de peixe
2 Std. 30 Min
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2 Std. 5 Min
Sopa de feijão e espinafres
30min
Burras em vinho tinto
12h 55min
Sopa de peixe, camarão e amêijoas
55 min