Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 320 g esparguete
- 1 c. chá de azeite
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 500 g beringela s/ casca, cortada em pedaços (1-2 cm aprox.)
- 30 g amêndoa s/ pele
- 6 folhas de manjericão, mais q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1936 kJ / 463 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 479 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete à portuguesa
45 min
Alho-francês à Brás
45 min
Estufado de amendoim africano
50 min
Noodles com feijão-verde
40 min
Bacalhau em sous-vide com molho de aneto e puré de pimentos assados
1h 20min
Esparguete integral com cebola e acelgas
1h 10 min
Bruschetta de tahini e salsa com parmesão vegan
35 min
Massa fria com pesto de favas
35 min
Esparguete integral com pesto de ervilhas
30 min
Caril de grão com arroz de brócolos
13h 10min
Bolonhesa vegan
40 min
Arroz basmati
35 min