Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 440 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe bombée de pâte de pistache
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 4 g de sucre en poudre
- 45 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 90 g de farine T55
- 3 œufs
Le glaçage
- 400 g de glaçage pour gâteau (fondant)
- 1 c. à café rase de pâte de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 528 kJ / 126 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2j
Biscuits amande-griotte
12 Std.
Génoise
50 menit
Cupcakes de Noël
2 godz. 25 min
Praliné
30 min
Délice au chocolat
2j
Bar à la portugaise
2j
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Paris-Brest
3sa
Religieuse au café
4 Std. 40 Min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Choux à la crème
1 godz. 5 min