![Eclairs à la pistache Eclairs à la pistache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37839fb027eaf79cc820a11a9db7d015/Derivates/74f7150e3fa438573226acc810071160716bb46d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 440 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe bombée de pâte de pistache
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 4 g de sucre en poudre
- 45 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 90 g de farine T55
- 3 œufs
Le glaçage
- 400 g de glaçage pour gâteau (fondant)
- 1 c. à café rase de pâte de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 528 kJ / 126 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forêts-Noires individuelles
1 godz. 40 min
Pain blanc en cocotte
3h 15 min
Paris-Brest
3 Std.
Kouign-amann
4 Std.
Coupe infernale
12h 45min
Bonbons chocolat viennois
50 min
Palmiers feuilletés
3 Std. 5 Min
Glace végane café-noix de coco, brownie et coulis au chocolat noir
9 Std. 30 Min
Croissants au beurre
16 Std. 15 Min
Crème glacée vanille-cookies
5 Std.
Mousse chocolat noir-caramel
4 Std. 45 Min
Tarte citron vert, basilic et estragon
12h 40min