Eclairs à la pistache

Eclairs à la pistache

2.8 6 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 portions

Składniki

La crème pâtissière
  • de lait
    440 g
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de sucre vanillé
    15 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de fécule de maïs
    40 g
  • de pâte de pistache
    1 c. à soupe bombée
La pâte à chou
  • d'eau
    150 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    4 g
  • de beurre demi-sel en morceaux
    45 g
  • de farine T55
    90 g
  • œufs
    3
Le glaçage
  • de glaçage pour gâteau (fondant)
    400 g
  • de pâte de pistache
    1 c. à café rase

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 126 kcal / 528 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...