Eclairs à la pistache

Eclairs à la pistache

2.8 6 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 portions

Składniki

La crème pâtissière
  • 440 g de lait
  • 60 g de sucre en poudre
  • 15 g de sucre vanillé
  • 4 jaunes d'œufs
  • 40 g de fécule de maïs
  • 1 c. à soupe bombée de pâte de pistache
La pâte à chou
  • 150 g d'eau
  • 1 pincée de sel
  • 4 g de sucre en poudre
  • 45 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 90 g de farine T55
  • 3 œufs
Le glaçage
  • 400 g de glaçage pour gâteau (fondant)
  • 1 c. à café rase de pâte de pistache

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 528 kJ / 126 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...