Baguette viennoise
TM6 TM5 TM31

Baguette viennoise

4.6 (50 ocen)

Składniki

  • 125 g d'eau minérale
  • 125 g de lait
  • 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
  • 500 g de farine T55, et un peu pour le plan de travail
  • 25 g de sucre en poudre
  • ½ œuf, battu
  • 9 g de sel
  • 50 g de beurre, en morceaux
  • farine T55, pour fariner
  • 1 jaune d'œuf

Wartości odżywcze
na 1 pièce
Kalorie
2035 kJ / 572 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
101 g
Tłuszcz
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy