![Baguette viennoise Baguette viennoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ec8aea10627c196f6479326ab1bf08be/Derivates/785ea6d946ae6ae4c0c227cfb047c7daf4bd5313.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'eau minérale
- 125 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T55, et un peu pour le plan de travail
- 25 g de sucre en poudre
- ½ œuf, battu
- 9 g de sel
- 50 g de beurre, en morceaux
- farine T55, pour fariner
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2035 kJ / 572 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de Jeanne
4h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7u. 5min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Gâche vendéenne
12h 55min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Petits pains aux figues
3sa 40 dk
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Baguette tradition
15h 25 min
Pains à burgers américains
3hod. 15min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 godz. 10 min