Baguette viennoise

Baguette viennoise

4.7 79 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 pièces

Składniki

  • 125 g d'eau minérale
  • 125 g de lait
  • 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 500 g de farine T55, et un peu pour le plan de travail
  • 25 g de sucre en poudre
  • ½ œuf battu
  • 9 g de sel
  • 50 g de beurre en morceaux
  • farine T55, pour fariner
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 14 g
Kalorie 2035 kJ / 572 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...