Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro freddo, a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Ripieno
- 150 g di Fontina a tocchetti
- 2 rametti di salvia fresca, le foglie lavate e asciugate
- 4 uova
- 60 g di latte
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 pere Abate, sbucciate e a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1041.8 kJ / 249 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 487.8 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 godz.
Crostata salata tricolore
1h 30min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30min
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1h 30min
Cannelloni alla zucca e provola
1h 50min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 min
Torta salata asparagi e ricotta
1 godz.
Quiche alle cipolle
1h 30min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1 godz.
Quiche salmone e rucola
1h 40min
Quiche radicchio e speck
2 godz. 30 min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min