Quiche con pere, salvia e Fontina

Quiche con pere, salvia e Fontina

4.3 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro freddo, a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua fredda
Ripieno
  • 150 g di Fontina a tocchetti
  • 2 rametti di salvia fresca le foglie lavate e asciugate
  • 4 uova
  • 60 g di latte
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 - 2 pere Abate sbucciate e a fettine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 487.8 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1041.8 kJ / 249 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...