Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di farina tipo 0 + q.b.
- 75 g di burro freddo, a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Ripieno
- 120 g di porri, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 120 g di salmone affumicato a fettine
- 80 g di caprino
- latte q.b. per spennellare
- 1 cucchiaio di semi di papavero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1883 kJ / 450 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1084 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini di agretti
1 godz.
Torta salata radicchio e robiola
2 godz. 30 min
Canederli agli spinaci
2 godz. 30 min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1 godz.
Involtini di pollo, orzo e spinaci
40 min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 godz. 30 min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 godz.
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45 min
Sformatini patate e porri
55min
Crostata di pomodori con pesto
1 godz. 30 min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 godz. 30 min