Wersje kompatybilne
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino Romano
- 1000 g di acqua
- 150 g di cavoletti di Bruxelles a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di speck a listarelle
- 2 uova
- 50 g di ricotta, ben scolata dal siero
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Sformatini ai porri
55min
Flan al topinambur
40 min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1óra 15p
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50min
Quiche ai finocchi e porri
1óra 10p
Parmigiana di sedano rapa
2óra
Sformatini di finocchi
1h 30 min
Torta salata porri e bietole
1h 30 min
Sformato di cavolfiore e spinaci
1óra
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1óra 15p
Flan al cavolo viola
55min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1óra 15p