Vol-au-vent con crema di lenticchie e asparagi

Vol-au-vent con crema di lenticchie e asparagi

4.3 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 pezzi

Składniki

Vol-au-vent
  • di burro freddo a pezzi
    200 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    1 pizzico
  • tuorlo leggermente sbattuto
    1
Crema di lenticchie e asparagi
  • di asparagi verdi freschi, a pezzi (1-2 cm)
    150 g
  • di cipolla a pezzi
    30 g
  • di carota pelata e a pezzi
    30 g
  • di sedano a pezzi
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di lenticchie precotte, (se in scatola, il peso sgocciolato)
    300 g
  • di acqua
    350 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 101.3 kcal / 424 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 92 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...