Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante

Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante

4.7 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di anacardi non salati
  • 30 g di cipolla rossa
  • 25 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 180 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 30 g di burro
  • 12 capesante pulite
  • 30 g di brandy
  • olio per frittura q.b.
  • 40 g di porro la parte bianca ad anelli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.4 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 737.8 kJ / 176.3 kcal
Tłuszcz 11.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...