Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pruneaux dénoyautés
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 8 g de sel
- 300 g d'eau
- 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277.1 kJ / 301.8 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 397.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain blanc en cocotte
3h 15 min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Soda bread irlandais
45min
Pain au sarrasin et aux graines
2h 35 min
Pain à la patate douce
5 Std. 25 Min
Pain au yaourt
1h 50 min
Petits pains de seigle
12h
Pain complet
16 Std.