Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de charbon actif en poudre (voir "Conseil(s)")
- 10 g de sel
-
80
g de tahini noir
lub 80 g de pâte de sésame noir (voir "Conseil(s)") - 10 g de graines de pavot
- 10 g de graines de sésame noir
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1267 kJ / 298.9 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 496.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain plat aux pommes de terre et au romarin
1 Std.
Ciabatta italienne
3 Std. 40 Min
Pains torsadés chinois à la vapeur
2h 10min
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1 Std. 35 Min
Yaourt vegan au lait de coco
12h 25min
Toffees aux amandes
1 Std. 45 Min
Mélange sept épices
5 Min
Biscuits chinois
1 Std. 25 Min
Amandes sucrées à la cannelle
25min
Minifocaccias fantaisies
2 Std. 15 Min
Brunch espagnol
1 Std. 15 Min
Yaourt végétal au lait d'amande
12 godz. 15 min