Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de charbon actif en poudre (voir "Conseil(s)")
- 10 g de sel
-
80
g de tahini noir
lub 80 g de pâte de sésame noir (voir "Conseil(s)") - 10 g de graines de pavot
- 10 g de graines de sésame noir
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1267 kJ / 298.9 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 496.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3 godz. 10 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 godz. 20 min
Pickles de carottes épicées en spirale
30 Min
L'histoire Vorwerk
5min
Pain à la patate douce
5 godz. 25 min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2 godz. 30 min
Pain aux céréales, abricots et figues
2 godz. 15 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pains au chocolat express
2 Std. 45 Min
Tapenade olives noires et pruneaux
10 min
Petits pains de seigle
12h
Pain de campagne en cocotte
2h 10min