![Pain au romarin méditerranéen Pain au romarin méditerranéen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31fc43369042d6244f32c6d230a7942c/Derivates/ee8d4e9717820f0f89760a4ed60d4a3ddfbce2e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de romarin frais
- 1 ½ c. à café de sel
- 400 g d'eau
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 2 pincées de sucre en poudre
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le Varoma Cocotte et le plan de travail
- 60 g d'huile d'olive, et un peu pour le Varoma Cocotte
- huile d'olive, pour la Cocotte Thermomix
- 1 c. à café jus de citron fraîchement pressé
- ½ c. à café gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1072 kJ / 256 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 211.7 mg
Alternatywne przepisy
Salade thon et avocat aux oignons fermentés
72h 30min
Pain au levain
17 godz.
Pain maison au maïs
2h 30min
Pain de campagne au levain
28h 10min
Soupe de gyozas
1 godz.
Pain moulé aux graines
3h 50min
Infusion aux zestes d'agrumes
25min
Curry en poudre
15min
Planche de beurre
15min
Toffees aux amandes
1ч. 45 мин.
Soupe vietnamienne aux crevettes
30 min
Croustillants à la noisette
45 min