Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de romarin frais
- 1 ½ c. à café de sel
- 400 g d'eau
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 2 pincées de sucre en poudre
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le Varoma Cocotte et le plan de travail
- 60 g d'huile d'olive, et un peu pour le Varoma Cocotte
- huile d'olive, pour la Cocotte Thermomix
- 1 c. à café jus de citron fraîchement pressé
- ½ c. à café gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1072 kJ / 256 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 211.7 mg
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Pain au sarrasin et aux graines
2 godz. 35 min
Chapelure
10 Min
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Tarte à partager aux tomates, basilic, olives et chorizo
1h 5min
Gaspacho de tomate aux croûtons persillés
20 Min
Petits pains à pique-nique
2 godz. 35 min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Assaisonnement pour poisson aux algues
5 Min
Fond de viande
3 Std.
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min