Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g d'eau minérale
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T110
- 300 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de curcuma en poudre
- ½ c. à café de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 6 c. à soupe de graines variées (tournesol, lin, sésame)
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1016 kJ / 240 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 godz. 20 min
Briochettes coco à la vapeur
2h 10min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pain polka pistaches-abricots-noisettes
3h 50min
Pain de mie moelleux
4h 15 min
Pain au levain
17 godz.
Pain complet
16h
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Crackers multicéréales
3h
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Miche de petit épeautre
3 godz. 35 min