Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 25 g d'huile végétale
- 15 g de saindoux
- 150 g d'eau
- ½ c. à café de poivre moulu
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de sucre en poudre
- 20 g de pesto de basilic (voir "Conseil(s)")
- ½ c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 1 c. à café de paprika doux en poudre
- 20 g de concentré de tomate
- ½ - 1 c. à café de piment séché en flocons
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 195.3 kJ / 46.7 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 62 mg
Alternatywne przepisy
Spéculoos
1h 40min
Diamants cacao-tonka
35min
One pot pasta aux légumes du soleil
30min
Crookie parmesan, romarin et pesto revisité
16hod.
Sauce tomate
55 min
Rolls au chocolat et caramel
2h 10min
Longuets aux olives, chorizo et emmental
2h 45min
Muffins anglais
4 Std. 10 Min
Buns à la cannelle
5h
Pain torsadé cheddar et ciboulette
3h 25min
Pizza ball
2h 35min
Gressins au romarin
1h 40min