Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g onions, quartered
- 30 g vegetable oil
- ½ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 130 g tomatoes, fresh, cut in pieces (1 cm)
- 450 g lamb shoulder, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 150 g water
- 80 g green peppers, deseeded, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
Alternatywne przepisy
Lamb Keema with Peas
1h
Prawn Bhuna
30min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Quick Lamb Dhansak
45 Min
Lamb Korma
4h
Chicken Jalfrezi
1h
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Quick Lamb Dhansak
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 godz. 30 min
Chicken Saag
50min