Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 500 g strong white bread flour
- 90 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp salt
Baking
- 1 egg yolk, from medium or large egg
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 831 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 214.8 mg
Alternatywne przepisy
Raw Asian Salad
10min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Irish Soda Bread
45min
Beetroot Salad
10min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Berry Foam
10min
Mincemeat Crumble Cake
1hod. 15min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min
Best Basic Houmous
5 min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15 min