Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 500 g strong white bread flour
- 90 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp salt
Baking
- 1 egg yolk, from medium or large egg
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 831 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 214.8 mg
Alternatywne przepisy
White Bean and Feta Dip
5 min
Christmas Pudding Tiffin Balls
40min
Best Basic Houmous
5 min
Beetroot Salad
10 min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Berry Foam
10 min
Red Pepper Houmous
5 min
Cheese Straws
30 Min
Cheesy Triangle Scones
25min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min