Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce

3.7 18 ocen
Przygotowanie 1 godz. 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Beef Wellington
  • dried porcini mushrooms
    10 g
  • boiling water
    150 g
  • vegetable oil
    1 Tbsp
  • beef fillet
    500 - 700 g
  • fine sea salt plus extra to taste
    ½ - 1 tsp
  • fresh button mushrooms quartered
    300 g
  • shallots halved
    2
  • unsalted butter diced
    50 g
  • fresh thyme leaves only, to taste
    3 - 4 sprigs
  • Madeira wine, dry or sweet
    120 g
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • puff pastry, ready-made (see tip)
    360 g
Assembly
  • egg beaten
    1
Carrots, Mash and Gravy
  • water
    500 g
  • carrots sliced (5 mm)
    600 g
  • milk
    350 g
  • potatoes peeled, sliced (5 mm)
    1000 g
  • fine sea salt plus extra to taste
    1 tsp
  • unsalted butter diced
    25 g
  • Madeira wine, dry or sweet
    50 g
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1086 kcal / 4547 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 89 g
Błonnik 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...