Traditional Irish Stew

Traditional Irish Stew

3.6 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • boneless stewing lamb diced (4 cm) (e.g. lamb leg or shoulder)
    450 g
  • olive oil
    30 g
  • onions sliced (1 cm)
    200 g
  • beef stock paste, homemade (see tip)
    1 heaped tsp
    1 beef stock cube (for 0.5 l), (see tip)
  • unsalted butter diced
    15 g
  • Guinness®
    440 g
  • water
    400 g
  • plain flour
    30 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • carrots peeled, cut in pieces (3 cm)
    200 g
  • waxy potatoes peeled, cut in pieces (4 cm) (e.g. Charlotte)
    200 g
  • bay leaf
    1
  • celery cut in pieces (3 cm)
    200 g
  • fresh parsley leaves roughly chopped for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 756.6 mg
Białko 22.8 g
Kalorie 2348.8 kJ / 561.4 kcal
Tłuszcz 35.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 31.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...