Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g boneless stewing lamb, diced (4 cm) (e.g. lamb leg or shoulder)
- 30 g olive oil
- 200 g onions, sliced (1 cm)
-
1
heaped tsp beef stock paste, homemade (see tip)
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 15 g unsalted butter, diced
- 440 g Guinness®
- 400 g water
- 30 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 200 g carrots, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 200 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm) (e.g. Charlotte)
- 1 bay leaf
- 200 g celery, cut in pieces (3 cm)
- fresh parsley leaves, roughly chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2348.8 kJ / 561.4 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 756.6 mg
Alternatywne przepisy
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50 min
Janek's Chicken Soup
2 godz.
Beef Bourguignon
1h 30 min
Wildberry Jam
1h
Champagne lemon slush
10 min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Roast Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2 godz.
Beef in Stout
1h 40 min
Black Pudding Scotch Eggs
50min
Steak, Guinness® and Oyster Pie
3h
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1h 50 min