Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g boneless stewing lamb, diced (4 cm) (e.g. lamb leg or shoulder)
- 30 g olive oil
- 200 g onions, sliced (1 cm)
-
1
heaped tsp beef stock paste, homemade (see tip)
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 15 g unsalted butter, diced
- 440 g Guinness®
- 400 g water
- 30 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 200 g carrots, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 200 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm) (e.g. Charlotte)
- 1 bay leaf
- 200 g celery, cut in pieces (3 cm)
- fresh parsley leaves, roughly chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2348.8 kJ / 561.4 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 756.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta alla Nerano
40 min
Saffron Chicken Penne
30 min
Lasagne-style Courgette Bake (TM6)
2h 15min
Chicken, Rice and Green Beans with Ginger and Spring Onion Oil
1h 20min
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
2h 15min
Grated Potato Pancakes (TM5)
35 min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50 min
Chicken Meatballs with Red Pesto
1 godz.
Köttbullar (Swedish Meatballs)
50 min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Chilli with rice
50 min