Urządzenia i Akcesoria
Keralan Fish Curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
onions quartered140 g
-
vegetable oil80 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
garlic cloves4
-
fresh green chillies halved, deseeded if desired2
-
black cardamom pods lightly crushed2
-
cloves4
-
cinnamon stick1
-
ground turmeric1 tsp
-
plain flour1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
monkfish fillets, skinless, boneless cut in pieces (3-4 cm)600 g
-
coconut cream160 g
-
water90 g
-
lime juice25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
25.9 g
Kalorie
1743 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut Dhal
20 min
Quick Lamb Dhansak
45 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 godz.
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Chicken Saag
50 min
Prawn Curry
30 min
Prawn Bhuna
30 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min