Urządzenia i Akcesoria
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
water500 g
-
waxy Charlotte potatoes scrubbed, diced (3 cm)500 g
-
cauliflower florets (3 cm)200 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 ½ tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
chilli powder¼ tsp
-
vegetable oil plus 1 tsp40 g
-
dried red chillies2
-
tinned chopped tomatoes200 g
-
lemon juice½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.7 g
Kalorie
972 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chapatis
1 godz. 30 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Naan Bread with Onion and Cumin
1 godz. 30 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chana Masala
45 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Vegetable Biryani
50 min
Prawn Bhuna
30 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min