Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
TM6 TM5 TM31

Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)

3.6 (116 ocen)

Składniki

  • 2 garlic cloves
  • 500 g water
  • 500 g waxy Charlotte potatoes, scrubbed, diced (3 cm)
  • 200 g cauliflower florets (3 cm)
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 ½ tsp ground coriander
  • ¼ tsp ground turmeric
  • ¼ tsp chilli powder
  • 40 g vegetable oil, plus 1 tsp
  • 2 dried red chillies
  • 200 g tinned chopped tomatoes
  • ½ tsp lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
972 kJ / 232 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
26.6 g
Tłuszcz
11.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy