Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 2 - 4 fresh kaffir lime leaves (see tip), stalks removed
- 100 g fresh green beans, trimmed
-
2
spring onions (approx. 40 g), cut in pieces
lub 2 shallots (approx. 40 g), cut in pieces - 600 g white fish fillets (e.g. cod, haddock), cut in pieces (3-4 cm)
- 30 - 50 g Thai red curry paste, to taste
-
60
g coconut cream
lub 30 g coconut milk powder, diluted in 30 g water - 1 egg white
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 1000 g water
- 1 long red chilli, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 3 pieces
- Kalorie
- 840 kJ / 202 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Baked Thai Fishcakes with Chilli Lime Dipping Sauce
1h 40min
Green Curry Chicken
55 min
Squid with Ginger and Soy
40 min
Thai Prawn Patties
1 godz. 20 min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 min
Salmon Soufflé
1h
Pumpkin Soup
35 min
Pollock Croquettes with Olives
1h 40min
Profiteroles
2h 15min
Cashew Nut Prawn Stir-Fry
40 min
Steamed Thai-style fish cakes
45 min
Crème caramel
2 godz. 45 min