Urządzenia i Akcesoria
Thai Green Curry Paste
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
340 g
Składniki
-
coriander seeds8 tsp
-
cumin seeds4 tsp
-
fresh green chillies halved (approx. 4)70 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)30 g
-
garlic cloves8
-
lime juice60 g
-
fresh makrut lime leaves2
-
fresh lemon grass cut in pieces (1 cm)2
-
vegetable oil60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 340 g
Sód
29 mg
Białko
8 g
Kalorie
2941 kJ /
712 kcal
Tłuszcz
66 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai red curry paste
15 min
Red Thai Curry Paste
25 min
Thai green curry paste
10 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Tikka Paste
1 godz.
Green Curry Chicken
55 min
Coconut and Coriander Chutney
5 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Beef Rendang
2 godz. 30 min
Prawn Curry
30 min
Prawn Bhuna
30 min
Keralan Fish Curry
30 min