Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oil
- 150 g onions, quartered
- 2 fresh green chillies, tops removed
- 20 g fresh root ginger, sliced in rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 70 g tomato purée
- 500 g Greek yoghurt
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (2-2.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2115 kJ / 506 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Chicken Garam Masala
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Chicken Akhni
1h 30min
Rolled Shoulder of Lamb
2h 30min
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25min
Pork Vindaloo
4 Std.
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Chicken garam masala
50min
Lentil curry stew with chicken
8 godz. 35 min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1h