Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oil
- 150 g onions, quartered
- 2 fresh green chillies, tops removed
- 20 g fresh root ginger, sliced in rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 70 g tomato purée
- 500 g Greek yoghurt
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (2-2.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2115 kJ / 506 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Chicken Curry with Spinach
1 godz. 5 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Basque Chicken
1h 10min
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Kofta Curry
1h 10min
Lamb Korma
4h
Chicken Garam Masala
50 min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.