Urządzenia i Akcesoria
Prawn Bhuna
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
ghee20 g
-
black mustard seeds1 tsp
-
onions quartered50 g
-
garlic clove1
-
ground turmeric1 tsp
-
garam masala1 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander½ tsp
-
fine sea salt or to taste½ tsp
-
tinned chopped tomatoes180 g
-
water40 g
-
raw prawns, peeled large350 g
-
fresh coriander (opcjonalnie) leaves only, chopped5 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15.5 g
Kalorie
587 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Tikka Paste
1 godz.
Butter Chicken
50 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Saag
50 min
Prawn Curry
30 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Keralan Fish Curry
30 min