Urządzenia i Akcesoria
Aubergine Bhurta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
water500 g
-
aubergines cut in pieces (3 cm)500 g
-
garlic clove1
-
onions quartered250 g
-
olive oil30 g
-
ground cumin1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1.4 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 godz. 20 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Tabbouleh
2 godz. 15 min
Indian Vegetable Curry
50 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Spinach Fatayers
2 godz.
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Artichoke And Tofu Dip
5 min
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15 min
Allergen-friendly Mushroom Risotto
1 godz. 20 min