
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 300 g cooked vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see tip)
- 240 g tinned chickpeas drained (1 x 400 g tin), reserving liquid
- 50 - 75 g tahini to taste (see tip)
- 30 g extra virgin olive oil plus extra for drizzling
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - 1 garlic clove to taste
- ½ - 1 tsp ground cumin to taste
- ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
- fresh parsley finely chopped, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 226 kcal / 944 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 282 mg