Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 300 g cooked vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see tip)
- 240 g tinned chickpeas, drained (1 x 400 g tin), reserving liquid
- 50 - 75 g tahini, to taste (see tip)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - 1 garlic clove, to taste
- ½ - 1 tsp ground cumin, to taste
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- fresh parsley, finely chopped, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 282 mg
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Spanish Tortilla
1h
Creamy Pea Soup
40 min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2h 20min
Oat Milk
1h 10min
Versatile Smooth Soup
45 min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Turmeric, Ginger and Black Pepper Detox Shot
3h 10min
Wholemeal Flour Tortillas
1h
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Best Basic Houmous
5min