Urządzenia i Akcesoria
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
Składniki
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami
-
1600 g wody
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
250 g ryżu basmati
-
120 g marchewki pokrojonej w 1 cm kostkę
-
280 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego100 g zielonego groszku, świeżego
-
4 jajka
Sorbet owocowy
-
150 - 180 g cukru
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty (z 1 szt.)
-
300 g mieszanych owoców, świeżych pokrojonych na kawałki
-
1000 g kostek lodu (patrz wskazówka)
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami cd.
-
100 g oliwek bez pestek, w całości lub przekrojonych na pół
-
15 - 20 g ogórka konserwowego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej pokrojonej w paski (ok. 3 x 0.5 cm)
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 - 20 g octu, białego
-
1 puszka tuńczyka, w oleju odsączonego (waga po odsączeniu ok. 140 g)
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście, posiekane
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6, TM7)
1 godz.
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6, TM7)
20 min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Łosoś z ryżem, brokułami i sosem koperkowym; Budyń czekoladowy
40 min