
Urządzenia i Akcesoria
Różowy biszkopt na kisielach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji
Składniki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mąki pszennej
-
100 - 120 g kisielu czerwonego, słodzonego, w proszku, np. malinowego, żurawinowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego lub różowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
183.8 kcal /
769.3 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
90.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 Min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 Min
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Żelka pomarańczowa do tortów
2 Std. 25 Min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 Min
Krem malinowy
30 Min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Krem michałkowy biały
6 Std. 20 Min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 Std.
Biszkopt czekoladowy
4 Std.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.