Różowy biszkopt na kisielach

Różowy biszkopt na kisielach

4.1 84 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji

Składniki

  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 - 120 g kisielu czerwonego, słodzonego, w proszku, np. malinowego, żurawinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • ½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego lub różowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 183.8 kcal / 769.3 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 28.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 90.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...