Urządzenia i Akcesoria
Różowy biszkopt na kisielach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji
Składniki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mąki pszennej
-
100 - 120 g kisielu czerwonego, słodzonego, w proszku, np. malinowego, żurawinowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego lub różowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
90.5 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
769.3 kJ /
183.8 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
28.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem Oreo® do tortów
14 godz.
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.