Urządzenia i Akcesoria
Baranek wielkanocny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
80 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
bułka tarta do posypania
-
90 g cukru
-
2 jajka
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
80 g likieru jajecznego
-
115 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
119.4 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
927.4 kJ /
221.7 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makówki (Makiełki)
35 Min
Kremówka w pucharkach
4 Std.
Deser śliwka w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 Std.
Szyszki marcepanowe
30 Min
Crème fraîche
16 Std. 10 Min
Pralinki z likierem migdałowym
1 Std.
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 Min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 Std.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 Std. 30 Min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 Std. 15 Min
Likier z czarnych porzeczek
25 Min