
Urządzenia i Akcesoria
Baranek wielkanocny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
80 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
bułka tarta do posypania
-
90 g cukru
-
2 jajka
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
80 g likieru jajecznego
-
115 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
221.7 kcal /
927.4 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
119.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Mini hot dogi
1 godz. 30 min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Koreczki z mini naleśników
35 min
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48 godz.